Det går mot kaldere tider, men vi har et nyhetsbrev å varme oss på!

Intet nyhetsbrev uten sauer. Her foreviget av Ole G på tur.

Velkommen til Dialogs oktobernyhetsbrev!

Herremin, som tiden går! Dette er, som du sikkert allerede entusiastisk har notert deg, Stine igjen fra Finland med Diaogs interne nyhetsbrev. Vi hoppet glatt over september med nyhetsbrevet vårt og nå er altså høsten her for fullt (i alle fall her jeg sitter utenfor Helsingfors). 

Siden sist har vi solgt kalendere, vi har hatt skrittkonkurranse for veldedighet “Step it up for Linn&Wim” og Ylva har løpt halvmaraton for Dyrebeskyttelsen i anledning 40-årsdagen sin! Fantasifotballen humper og går, har jeg fått motvillig beskjed om fra min nærmeste leder, Wim. Han ville ikke si noe mer om det og det tar jeg som et tegn på at det sannsynligvis går ganske dårlig for Wim og muligens ganske bra for Terje. Er det flere som er med? Who knows. Neste år må jeg kanskje finne ut av hvordan jeg blir med selv, så jeg kan rapportere fra innsiden. 

Dette nyhetsbrevet er illustrert med bilder stjålet fra Slack. Takk til alle som deler gyldne øyeblikk med oss andre.

Forrige nyhetsbrev finner du om du klikker her. 

Kalendersesongen nærmer seg slutten

Da er vi ferdig med hovedrunden på de fleste kalendrene og Christer kan fortelle at det jevnt over ser ut til at vi blir flinkere til å selge disse for hvert år. Vi fikk noen overraskelser under testene med dobbeltsalg og så en fantastisk salgsprosent på kalenderen til nykommer Natteravnene, som vi tok over som kunde i sommer. 

HLF: Her er 19 472 samtaler gjennomført og 5 084 kalendere solgt. Vi ligger rundt 300 kalendere under fjoråret fortsatt, men det gjenstår en siste runde på senhøsten der vi regner med ta det igjen. Her var det litt dårligere nedringsprosent enn i fjor (dette går igjen i alle kampanjene), men vi hadde høyere salgsprosent på de beste målgruppene! På gruppe 1A, eller gullgruppen, gikk salgsprosenten opp fra 55,5% i fjor til 63,6% i år, en økning på nesten 10%! Fantastisk innsats alle sammen!

Norsk Folkehjelp: Her har vi gjennomført 15 986 samtaler og solgt 3 717 kalendere. Her gjenstår også en siste ringerunde i november/desember. 

Noe spennende vi så med testen vi gjorde for dobbelt innsalg på NFs kalender var at når vi spurte om to kalendere var det flere som sa ja til å kjøpe én kalender. I testen sa altså hele 70,2% ja til å kjøpe kalender mot 50% i de vanlige samtalene! Dette var et morsomt resultat som vi ikke så hos de andre organisasjonene der vi testet dobbelt innsalg.

Sjømannskirken: Her har vi gjennomført 12 200 samtaler og solgt 4 500 kalendere. Her har salgsprosenten generelt gått litt ned (16% i år mot 17% i fjor), men på den beste gruppen gikk salgsprosenten opp med hele 10% fra 48,5% i fjor til 58,8% i år! 

Natteravnene: For vår nyeste kalenderkunde har vi foretatt 3 404 samtaler og solgt 2 060 kalendere – det er en salgsprosent på hele 60,5% jevnt over, den høyeste vi har på noen av kalenderkampanjene! 

Varmestuens Venner: Her har vi solgt 3 245 kalendere i alle kanaler: både på telefon til private og bedrifter, på SMS og til abonnenter. Her på bedriftsalget solgte vi i gjennomsnitt 2,2 kalendere per kunde!

Vi har fortsatt restrunder igjen på de fleste kalendrene i tillegg til kalenderen for Dyrevernalliansen som vi skal begynne på i neste uke. 

Tendensen viser rett og slett at vi er blitt flinkere til å selge kalendere! Vi ser også at det er generelt vanskeligere å få tak i folk, men alle våre kunder er veldig fornøyde med salget. Takk for en fantastisk innsats, alle sammen! 

Bli kjent med en kommunikatør: Katarina i Askim

Katarina er sosial, motiverende, arbeidsjern og en super mamma :bangbang: :clap::skin-tone-2:

Lee om Katarina

I serien “Bli kjent med en kommunikatør” har jeg denne gangen tatt en prat med Katarina i Askim utenfor Oslo, der hun bor med mann og to barn. Katarina er utdannet hjelpepleier og tar fortsatt noen nattevakter i helsevesenet, men for 4 år siden tok hun skrittet ut av 100%-stillingen sin som hjelpepleier og over til oss i Dialog.

“Jeg synes det er fint med friheten og fleksibiliteten i Dialog og med 50% stilling i forhold til hvordan det hadde vært med full stilling i helsevesenet. Jeg vurderer også noen år i utlandet etter hvert, og da er den fleksibiliteten fin å ha!”. Katarina ble faktisk rekruttert av sin venninne Linn, som mente Katarina kunne ha godt av en litt mer fleksibel hverdag, og jobber også frivillig for Linns organisasjon “Antalya’s gatehunder”. 

Alle som har hatt mulighet til å være med på uformelle pizzakvelder i Oslo med Terje, eller som var med på Dialogturen til Warszawa i mai, har blitt kjent med Katarina, som synes det er stas å møte medarbeidere når hun har sjansen.  Da jeg spurte noen medarbeidere om Katarina på Slack fikk jeg en lang og fin liste godord: «hun er veldig snill, tar på seg altfor mye, det går i hundre med unger og jobb, hun er 100% godhjertet, morsom og positiv å være rundt, hun har god energi og vil alle godt», forteller Linn. «Blid, omtenksom, hjelpsom, sprek og svarer kjapt!», skriver verneombud Rita. 

Kan sikkert løfte Torbjørn over hodet, hun var med i sånn fitness før

Linn om Katarina

Ny kunde: Frelsesarmeen

Hagen til Linn i Tyrkia

Vi får stadig nye kunder som vil jobbe med oss, takket være vårt gode rykte og fabelaktige kommunikatører, og en ny kunde vi er ekstra stolte over å ha fått ombord er Frelsesarmeen!

Frelsesarmeen er en enorm organisasjon som gjør et fantastisk bredt arbeid mot vanskeligstilte, både i Norge og i utlandet. Vi skal i gang med en testkampanje snart og forhåpentligvis fører den til et langt og godt samarbeid.

Step it up for Linn and Wim!

Ole Narverud har samlet skritt og delt dette vakre landskapet fra turen sin.

Da er septembers skrittkonkurranse overstått og FOR en innsats som ble lagt ned! Vi hadde et mål på 2 millioner skritt og klarte over det dobbelte! 26 stykker deltok og vi gikk altså nesten 4 og en halv million skritt tilsammen! Lee, Glenn og Torill knivet om rekorden for flest skritt tatt på en dag og til slutt avgikk Glenn med seieren, med hele 32 332 skritt på en og samme dag! 

Ylva, som er kommunikatør i Dialog og ansvarlig for giverservice for Dyrebeskyttelsen Norge,  la også ned en formidabel innsats og løp 10-kilometer med laget fra Dyrebeskyttelsen. Ylva fylte nylig 40 år og fikk løpesko av Dialog i anledning løpet og dagen! 

Dette betyr jo at vi klarte å gå inn 4 000 kr i gave til Linns organisasjon “Antalya’s gatehunder” og 4 000 til Wims organisasjon “Advent for alle”. Med på kjøpet har vi fått motivasjon til å bevege oss mer i hverdagen, fine naturopplevelser og et enda bedre arbeidsmiljø. Stor takk til alle som deltok!

«Tusen tusen takk til alle som var med å samle skritt. Støtten fra Dialog betyr utrolig mye for oss. Rent praktisk betyr det at vi kan betale for nødvendig veterinærbehandling og mat til alle hundene vi har tatt ansvaret for!», sier Linn fra Tyrkia.

«Tusen takk for god innsats og fin gave! Det setter jeg og 20 organisasjoner stor pris på», hilser Wim fra Horten.

Ylva (hodet som stikker opp bak til høyre), med resten av teamet fra Dyrebeskyttelsen.

Takkesamtalene på Giving Tuesday går til Lisaklinikken!

Ann Kristin har delt denne avslappede katten med oss

I siste nyhetsbrev skrev jeg at vi skulle stemme over hvilken organisasjon vi skal ringe for på årets Giving Tuesday. Det var før Terje og Wim var på åpningen av Dyrebeskyttelsens nye gratis veterinærklinikk i Oslo: Lisaklinikken. Terje ble så rørt av prosjektet at han lovet bort årets takkesamtaler på flekken.

Lisaklinikken et fantastisk flott prosjekt. I en perfekt verden hadde alle dyreeiere hatt kunnskap og penger til å gi dyrene sine den helseoppfølgingen de fortjener, men av ulike årsaker er det ikke alltid slik i den virkelige verden. Lisaklinikken gir nå et tilbud til de dyrene som før led i stillhet. 

Bak klinikken ligger en enorm innsats fra frivillige og støttespillere, og disse er det vi skal ringe og takke på givergledens dag i år. Dette blir ordentlig fine samtaler og jeg håper alle kan være med å gi to timer av sin tid. Vi inviterer til et spleiselag, der Dialog betaler to ringetimer og der hver og en av oss donerer to ringetimer i tillegg. 

Til dere som ikke var på kaffemøtet i dag : Giving Tuesday er alltid en hjertevarm opplevelse og en ekstra fin dag på jobb. Vært med i 3 år og skal selvfølgelig være med igjen. Oppfordrer alle til å ringe noen takke samtaler. Dette er «kun» takke samtaler og folk er bare blide og hyggelige.  Anbefaler også å se denne serien på TV 2:  Petter – der ingen vil bo – der kan man bla. se hvor viktig dyra er for de stakkars menneskene som bor i et belastet område i kommunale boliger på Torshov i Oslo. Jeg ser at et par av de som er med i serien nå jobber fysisk i Lisaklinikken. Klinikken har stort sett daglige oppdateringer og fotos på Facebook og Instagram vedrørende arbeidet som gjøres der. Hekt deg gjerne på en av disse mediene for å se det daglige arbeidet som gjøres ved klinikken om du tenker å bidra på Giving Tuesday.

Ann Kristin på Slack

For de som kanskje ikke har vært med på Giving Tuesday før så er altså givergledens dag den siste tirsdagen i november. Alle oppfordres til å bidra til et veldedig formål denne dagen. Hvert år gjennomfører Dialog på denne dagen takkesamtaler på vegne av en humanitær organisasjon. Vi har tidligere ringt takkesamtaler for organisasjonen Leve, Ingeniører uten grenser og for Parkinsonsforbundet.

Mobilabonnement gjennom Dialog

Oussama har delt dette bildet fra sørligere strøk

Som noen allerede har fått med seg så er det altså mulig å få mobilabonnement gjennom Dialog Norge. Leverandøren er Telia og abonnementet kan brukes i EU som man bruker den i Norge. Det inkluderer fri tale, fri bruk av SMS, 50 GB data per måned. 

Dette er et supert abonnement og koster bare 199 kr i måneden! Du fortsetter å betale for ditt eget abonnement slik du gjør i dag.

Hvis du ønsker å overføre ditt eksisterende mobilabonnement til vår løsning kan du fylle ut dette skjemaet: https://forms.monday.com/forms/b019bb8723d31f570eb7af3d863f10f0?r=use1

Det var alt

Det var alt fra meg i dag! Stor takk til alle som sender meg ideer til informasjon de ønsker seg i nyhetsbrevet, deler bilder og ellers bidrar til en kjempefin arbeidshverdag i møter, på Slack og via e-post.

Vi sees plutselig!

Stine

Det passer fint å avslutte med solnedgang fra Ole G