Nyhetsbrev 4

Sauer i motlys - Ole G

Kalendersesongen er i gang!

Så var sommeren over (i alle fall for de av oss som bor i Finland), og her er Stine igjen med ny utgave av vårt interne nyhetsbrev (forrige nyhetsbrev finner du her). Siden sist har vi hatt vår årlige sommerfest, mesterlig organisert av festkomiteen bestående av Amina, Rita, Lene og Terje. Det aller viktigste som skjedde der var selvfølgelig at undertegnede vant den djevelsk vanskelige Kahoot-en som Wim har brukt det siste halvåret på å sette sammen. 

For dere som ikke hadde mulighet til å delta på sommerfesten bør det også nevnes at Linn ble utnevnt til “halvårets kollega”, Pietro fikk den helt nye utnevnelsen “halvårets rookie” og Ole G vant prisen for månedens kommunikatør for juli. Diplomer er på vei i (e-)posten, samt heder, ære og en påskjønnelse på neste lønnsslipp. 

Fotokonkurransen vår ble også avgjort ved avstemming på sommerfesten tidligere den uken og Ole G avgikk med seieren for bildet “Sauer i motlys”. Gratulerer til Ole, som vant et gavekort med Norwegian på 1000 kr. Takk til alle andre som sendte inn bidrag, det var mange veldig fine bilder og i tillegg fikk vi noen gode innblikk i hverandres sommer. Også denne utgaven av nyhetsbrevet er illustrert med bilder fra fotokonkurransen! 

Vi har i tillegg fantasifotball gående og det er sikkert spennende for alle som er med der! Jeg har prøvd å få en statusrapport fra min nærmeste leder Wim, men det går tydeligvis ikke så bra for ham om dagen, for alt han var villig til å si om saken er at Terje for øyeblikket ligger på topp.

Fotograf: Ann Kristin

Kalendertest og ny kunde

Som mange allerede har fått føle på kroppen er vi nå i full gang med kalendersalg! Det er mange robotøkter planlagt utover, nå også på kveldstid, så mulighetene er gode for ekstra inntekter fremover. Vi tester også dobbeltsalg av kalender til utvalgte grupper. Når vi har så mange samtaler hver uke som vi har, har vi en fantastisk mulighet til å teste ulike samtaleformer og innsalg som optimaliserer kampanjene vi gjør. Her er det god provisjon når man får det til, så det er bare å kjøre på!

Vi har også flere nye og spennende kunder i horisonten. En kunde vi er spesielt fornøyde med å få i havn og som skal i gang snart er Sanitetskvinnene (Norske Kvinners Sanitetsforening). Sanitetskvinnene har en lang og stolt historie og over 43 000 medlemmer. De driver språkkafeer, organiserer frivillige og har fritidstilbud til unge over hele Norge.

Harald i Skotland

Sauer er en gjenganger i dette nyhetsbrevet. Her sett med Harald i Skotland.

I serien “Bli kjent med våre nye kommunikatører” har turen kommet til Harald som fyller sitt første hele år i Dialog i november. 

De som har hatt gleden av å sitte på prosjekter med Harald vet at han alltid har en spøk på lur. Han er i sitt sedvanlig strålende humør når vi har muligheten til å ta en prat (“ingen avis uten innhold!”, kommenterer han muntert når jeg spør om jeg kan få æren av et lite intervju), og han begynner med å fortelle at han har vært ute og gått og satt ny rekord i dag igjen! Etter en hjerteoperasjon tidligere i sommer har han sakte, men sikkert gått litt lengre og litt raskere turer rundt gården han har sammen med kona langt nord i Skotland – nesten med utsikt til Orknøyene. Nå har han så smått begynt å ringe igjen også og regner med å være tilbake for fullt en gang i oktober. 

Harald og undertegnede (Stine som skriver fra Finland og er regjerende Kahoot!-mester, for de som hadde glemt det), begynte som kommunikatører i Dialog samme dag på slutten av fjoråret og hadde opplæring sammen. “Jeg hadde litt erfaring fra et callsenter i Norge for mange mange år siden og husket at jeg synes det var kjempegøy!”, forteller Harald som er utdannet elektroingeniør. Etter mange år med over 200 reisedøgn i året som selger av datakomponenter og sikkerhetssystemer og noen år til med pendling på motorsykkel til Edinburg (fem timer hver vei), ønsket han seg en roligere hverdag der han kunne jobbe fra hjemmekontor. 

Etter litt søking fant han frem til oss i Dialog: “Jeg fant et kjempefint selskap der man har skjønt at det går an å jobbe fra avstand og bygge opp en kultur rundt det, og samtidig bygge opp gode forhold mellom kollegaene”. Harald forteller at han trives veldig godt med å ringe og snakke med folk og et ekstra pluss er det at organisasjonene vi jobber med jobber med så viktige og bra ting!  “Jeg liker dessuten å være virtuell turist”, sier han. Harald liker å søke opp postnumrene til giverne han ringer til og følge med på kartet hvor i landet de bor, og tar seg innimellom en tur inn på Google Street view når han blir ekstra nysgjerrig. 

Harald og kona møttes i Skotland da Harald studerte der og de bodde så sammen i 14 år i Norge før de arvet et gårdsbruk helt nord i Skotland og bestemte seg for å flytte dit. De første tre årene bodde de med sine fire barn i en campingvogn på eiendommen mens de bygde hus. “Det var intense år”, forteller Harald, som kjørte buss for et lokalt busselskap ved siden av byggingen. 

Gårdsbruket, som nå er begrenset til hold av fem sauer, fire hester, hund, katt og noen kattunger, ligger forøvrig på gammelt vikingland. Mange av de lokale stedsnavnene er norrøne. Naturen er fantastisk – Harald beskriver et åpent kystlandskap med klipper og masse huler, der han og familien i mange år har klatret og padlet i kayak. “Det er litt som å bo i Finnmark”, sier han med et smil. “Det er ingen som skjønner helt hva noen har å gjøre helt her oppe og vi får stort sett styre som vi selv vil”. 

På fritiden nyter Harald skotsk natur og sine fire motorsykler, som er den store hobbyen. Nå er det på seg selv han har fått «byttet ut en god del av motoren» og fått en ny sjanse. 

Nina i Ualand

Taco, Nina og Zanya

Så i serien “Bli kjent med en seniorkommunikatør” har jeg tatt en prat med Nina. Nina har jobbet i Dialog helt siden 2016! “I begynnelsen satt vi med excel-lister og måtte kopiere nummerene manuelt inn i ringesystemet. Vi ringte mellom kl.15 og kl.21 alltid. Nå har vi blitt så mange i Dialog og det er fint å få bli litt bedre kjent med de andre kommunikatørene”, forteller Nina. 

Nina har bodd lengre perioder i Mexico i løpet av de siste 10 årene og i tillegg til å samle inn penger for humanitære organisasjoner oppdrar hun datteren Zanya som snart blir 6 år og nettopp har begynt i 1.klasse, spiller ukulele og synger, gjør yoga og lærer bort spansk. Hun har også konkurrert i body fitness på et tidspunkt. “Personlig utvikling er veldig viktig både for meg selv, men også for å kunne være den beste versjonen av meg selv for de som er rundt meg”, sier Nina. 

Da hun reiste til Mexico for første gang i 2012 for å lære spansk og å surfe, var det med et halvt års permisjon fra jobben som finansrådgiver i en bank. “Jeg hadde vel kommet frem til at det vanlige A4-livet ikke var noe for meg”, forteller Nina på klingende rogalandsdialekt. Det viste seg at meksikanske strender og taco passet henne ypperlig og hun vendte aldri tilbake til bankjobben. For øyeblikket er hun tilbake i Ualand, der Zanya nettopp hadde sin første skoledag, og kommer til å jobbe fra Norge i alle fall i en periode fremover. 

Nina har en YouTube-kanal der hun legger ut musikkvideoer som hun lager sammen med fine Zanya. Ta en titt på mor og datter-duoen her

Aktiv Dialog

Fotograf: Ole Narverud

Chau, som er ansvarlig for aktiv dialog, har aktivert oss i sommer, både med fotokonkurranse og oppfordring om å gå mer i hverdagen, organisert gjennom appen Pacer.

Nå i september tar vi også skrittellingen til nye høyder: Terje lover 1000 kr til Linns organisasjon “Antalya’s gatehunder” og 1000 kr til Wims organisasjon “Advent for Alle” for hver million skritt som blir registrert for Dialog i løpet av september måne i appen Pacer. Last den ned på mobilen, legg inn gruppekode T42572894 og så er det bare å gå! Å se aktiviteten til hverandre gir inspirasjon til å få inn en liten tur hver dag og er gull både for fysisk og psykisk helse! 

“Formålet er å bygge en mer aktiv kultur hvor vi beveger oss mer og samtidig støtter og hjelper hverandre til å bli sunnere og bedre”, sier Chau.

Det er ingen ulemper ved å bevege seg mer: bare fordeler! Du reduserer risiko for livstilssykdommer relatert til bl.a. hjerte og kar og når du føler deg bedre, presterer du bedre! Om du går 1.000 skritt dagen eller 10.000 dagen så er du med å bidra. Vi går jo alle! Så hvorfor ikke gjøre det sammen!?

Giving Tuesday

Noe å drømme om her man sitter i de finske skoger. Fotograf: Annette

Nå har oppvarmingen til Giving Tuesday (GT) begynt. Giving Tuesday, eller givergledens dag, er den siste tirsdagen i november og alle oppfordres til å bidra til et veldedig formål denne dagen. Hvert år gjennomfører vi på denne dagen takkesamtaler på vegne av en humanitær organisasjon som ellers ikke har råd til å leie inn tjenestene våre. Vi har tidligere ringt takkesamtaler for organisasjonen Leve og for Parkinsonsforbundet. 

Kandidatene for i år er 

Amigitos

Støtteforeningen for kreftrammede

Rivers Global

Norske Redningshunder 

Ta en titt på de ulike organisasjonene – vi kommer til å stemme over hvilken vi skal ringe for i løpet av september.

I år, som i fjor, håper vi på at alle blir med på å foreta takkesamtaler. Vi inviterer til et spleiselag, der Dialog betaler en ringetime og der hver og en av oss donerer en ringetime i tillegg. 

Aurora Helse

Havet er som kjent bra for mental helse. Fotograf: Ann Kristin

Intet nyhetsbrev uten mas om Aurora Helse! Visste du at du har kostnadsfri tilgang til pyskolog også gjennom tjenesten?

Vår eminente daglige leder og eier Terje oppfordrer alle til å utnytte medlemskapet i Aurora til det fulle, spesielt tilgangen til psykolog: 

«Mange tenker at å gå til psykolog er noe man gjør kun om man er på randen av sammenbrudd og man ikke ser noen annen løsning, og så snakker man ikke om det til noen, fordi det er et nederlag og det er flaut» 

Personlig har jeg gått til psykolog flere ganger i livet. Noen ganger har det vært fordi at livet har gått i oppoverbakke og jeg har hatt behov for å løse opp i tunge tanker. Andre ganger har jeg hatt behov for å lufte ut litt og få nye perspektiver på livet fra en nøytral person. Bare det å leve i et annet land, en annen kultur kan være slitsomt noen ganger, det er det nok ikke bare jeg som kjenner på. Å snakke med en psykolog har hjulpet meg videre i livet, så om du lurer på om du skal gjøre det, så ta kontakt via Aurora. Det er gratis og konfidensielt.” 

Hos Aurora har vi også inkludert en årlig helsesjekk hos Dr.Dropin (jeg skal programmere min i forbindelse med jobb i Oslo i oktober!), ernæringsfysiolog, personlig trener, fysioterapeut og hudlege. 

Takk for meg!

Det var alt fra meg i dag, alle sammen! Vi snakkes i Slack og sees på neste kaffeslaberas!

 

Mange varme hilsener

Fra Stine