Nyhetsbrev 3

Fotograf: Nina. Bilde fra Puerto Escondido i Mexico.

God juli og fellesferie!

Da var det Stine her igjen, fra Helsingfors med utgave 3 av vårt interne nyhetsbrev. Mange har hatt ferie allerede og mange er fortsatt på ferie, men nå begynner vi også å se fremover mot en travel høst full av fundraising og ikke minst kalendersalg.

(Nesten) alle bildene i denne utgaven er hentet fra vår pågående fotokonkurranse. Ta en titt på alle bildene inne på Aktiv Dialog-chatten på Slack og stem frem dine favoritter med reaksjoner og kommentarer!

Det er mye vi skal gjennom i dag: siden sist har vi kåret månedens kommunikatør for mai og juni, vi blir bedre kjent med kommunikatørene Selma og Linn, vi har kommet i gang med nye prosjekter, vi har notert oss masse aktivitet inne på Aktiv Dialog og selvfølgelig må vi mase litt om Aurora Helse igjen, så her er det bare å sette i gang!

Månedens kommunikatør for mai og juni

Torbjørn brukte noen minutter av ferien sin på å sende over dette koselige bildet med katten Emil.

På det siste kaffeslaberaset før sommeren kåret vi månedens kommunikatør for mai og juni. For mai var det Torbjørn som fikk den ærefulle utnevnelsen. I mai satt han på 9 forskjellige prosjekter, der han utmerket seg spesielt på hele 5 av kampanjene. Han har hatt en fantastisk utvikling det siste året, er ydmyk og lett å like. Gratulerer, Torbjørn!

For juni er det Rita som vant månedens kommunikatør. Rita er ikke redd for å si hva hun mener, hun er Dialogs kruttønne. Her går det på inn- og utpust, sammen med en enorm evne til å overbevise givere til å bli med. 11 kampanjer var hun med på i juni og spesielt utmerket hun seg på KB, Norsk Folkehjelp og WWF. Gratulerer så mye med vel fortjent pris, Rita!

Husets kruttønne Rita står på for laget! Her har hun vært på Posten og hentet forundringspakke med overraskelser til Dialogtur i mai.

Ansvarsfordeling

Det er ikke alltid så greit å vite hvem man skal henvende seg til når man lurer på noe. Hvem skal ha beskjed hvis du vil ta ferie, er syk eller har kjempelyst til å ta ekstra timer en uke?

Frykt ei! Nå har vi laget en oversikt i Monday der vi tror vi har fått med det viktigste. Legg det inn i bokmerker og konsulter ved behov.

Husk også at vi er her for å støtte hverandre og spille hverandre bedre! Bruk Slack til å dele gode ideer, stille spørsmål eller be om hjelp.

Fotograf: Rita. Norsk bringebærlykke.

Nye kunder

Takket være fantastiske resultater får vi stadig henvendelser fra nye potensielle kunder og vi har flere nye prosjekter på trappene. En ny kunde vi er spesielt glade for å ha fått inn i porteføljen vår er Natteravnene. Natteravnene gir opplæring og utstyr til ulike Natteravngrupper rundt i landet (men i hovedsak i hovedstadsområdet). Allerede nå i august skal vi i gang med kalendersalg for dem og etter hvert kommer vi til også til å kjøre konverterings- og hevingskampanjer.

Linn i Antalya, Tyrkia

Profilbilde av Linn med en hund
Linn i sitt naturlige habitat

Det er litt trist og stille i Slack om dagen. Det er jo ingen som skriver i chatten lenger! Det er så verdigfullt når man kan bruke chatten til å bli kjent med hverandre og til å spille hverandre bedre. Er det noe du lurer på? Har du noen gode tips å dele? Bruk chatten!

Når vi alle jobber fra hjemmekontor i ulike hjørner av verden kan det være vanskelig å få oversikt over hvem alle er og hva hver enkelt gjør. Jeg har derfor begynt med å intervjue en “gammel” og en ny ansatt i hvert nyhetsbrev. Slik blir vi alle litt bedre kjent med hverandre! Denne gangen har jeg fått prate med seniorkommunikatør Linn i Tyrkia. Aller først vil jeg ta videre en sterk oppfordring fra Linn om å være aktiv i chatten. “Det er litt trist og stille i Slack om dagen. Det er jo ingen som skriver i chatten lenger! Det er så verdigfullt når man kan bruke chatten til å bli kjent med hverandre og til å spille hverandre bedre. Er det noe du lurer på? Har du noen gode tips å dele? Bruk chatten!”.

Linn bor i Antalya i Tyrkia med sin mann og den yngste av tre døtre (de to eldste døtrene er begge i tjuerårene og bor i Norge). Hun driver organisasjonen “Antalya’s gatehunder” som redder hjemløse hunder og hjelper dem å finne nye hjem, først og fremst i Tyskland. Det var faktisk det brennende engasjementet for å hjelpe dyr som bragte henne til Tyrkia til å begynne med. Egentlig var planen å være tre måneder i Tyrkia på ferie (med “ferie” mener Linn å jobbe som frivillig i et mottak for gatehunder). Dette var for 12 år siden og skulle være et kort opphold før hun skulle begynne i ny jobb i Irland, men da hun så hvor ille det stod til med gatehundene i Tyrkia ble ny og spennende jobb i Irland nedprioritert til fordel for å redde gatehunder.

“Vi går med dundrende underskudd”, forteller Linn, “men det er et utrolig meningsfullt arbeid. Jobben i Dialog gjør at jeg har råd til å leve også”. Linn begynte som kommunikatør i Dialog for litt over 5 år siden og er i dag seniorkommunikatør med prosjektlederansvar for Dyrevernalliansen og NOAH.

Dialog og Terje betyr mye for Linn. “Jeg må få med at jeg er veldig takknemlig mot Terje for all støtte. Han har backet oss masse og gjort masse for oss”. Lise, Rita og Katarina i Dialog er også med som frivillige fra Norge og hjelper til på Facebook og med å støtte organisasjonen.

Linn har per i dag 5 hunder hjemme (fire er hennes og en av dem er fosterhund) og organisasjonen hun driver har 26 hunder til som bor på et privat mottak for gatehunder i påvente av å bli sendt videre til fosterhjem og permanente hjem i Tyskland.

“Jeg føler meg litt utbrent til tider og skulle så gjerne ha hjulpet mange flere. Jeg har begynt å måtte si nei til dyr som trenger hjelp. Hadde jeg hatt penger, så hadde jeg sagt ja til alt.”

Følg Antalya’s gatehunder på Facebook og Instagram for mer informasjon om jobben Linn gjør! Om du ønsker å støtte arbeidet med et bidrag kan du vippse til 575073, overføre til konto 1506.28.41416  eller overføre via PayPal til post@gatehunder.no

Selma fra hjemmekontoret

Selma fant et (nesten) barnefritt bilde etter to dagers graving i bildebiblioteket.

Vi ønsker Selma hjertelig velkommen til Dialog! Selma begynte i Dialog som kommunikatør i april og hun har jobbet fra hjemmekontor i lang tid allerede. “Jeg har jobbet med møtebooking tidligere og trives med å jobbe fra hjemmekontor. Det gikk ganske raskt å komme igang i Dialog. Jeg jobbet på samme måte før og følte meg raskt veldig med i teamet. Her synes jeg også at alle er hyggelige og imøtekommende. Det føles som om vi er på ett og samme sted selv om vi sitter i forskjellige hjørner av verden”.

Selma er utdannet ved BI i Oslo og jobbet i en periode med lønn og regnskap. Det kom godt med da Emine, som har hatt ansvar for lønnskjøring, gikk ut i mammapermisjon i juli. Nå er det Selma som skal ha hovedansvaret for lønn og hjelpe til med regnskap.

Med 6 år gamle tvillingdøtre og en (nesten) ti år gammel sønn, er det ikke mye tid igjen til aktiviteter utover jobb og mammarollen. “Jeg trente Pilates en stund og håper jeg skal få tid til det snart igjen. Ellers møter jeg venner når jeg har mulighet”, forteller Selma.

Bruk Aurora Helse!

Verneombud Rita minner alle på at vi som er ansatte i Dialog er så heldige å ha Aurora Helse og at det må brukes!  Der har vi inkludert en årlig helsesjekk hos Dr.Dropin, ernæringsfysiolog, personlig trener, fysioterapeut, hudlege og ikke minst psykolog.

Vår eminente daglige leder og eier Terje oppfordrer alle til å utnytte medlemskapet i Aurora til det fulle, spesielt tilgangen til psykolog:

«Mange tenker at å gå til psykolog er noe man gjør kun om man er på randen av sammenbrudd og man ikke ser noen annen løsning, og så snakker man ikke om det til noen, fordi det er et nederlag og det er flaut»

«Personlig har jeg gått til psykolog flere ganger i livet. Noen ganger har det vært fordi at livet har gått i oppoverbakke og jeg har hatt behov for å løse opp i tunge tanker. Andre ganger har jeg hatt behov for å lufte ut litt og få nye perspektiver på livet fra en nøytral person. Bare det å leve i et annet land, en annen kultur kan være slitsomt noen ganger, det er det nok ikke bare jeg som kjenner på. Å snakke med en psykolog har hjulpet meg videre i livet, så om du lurer på om du skal gjøre det, så ta kontakt via Aurora. Det er gratis og konfidensielt.”

Fotograf: Linn. Det er bra for psykisk helse å se på sjøen, har jeg lest et sted på internett.

Aktiv Dialog

Nå har Chau tatt over Aktiv Dialog som har sitt eget rom inne på Slack. “Jeg ønsker å bruke Aktiv Dialog til å motivere hverandre til å bevege oss mer”, skriver Chau. “Vi sitter jo mye på jobb. Jeg ser også for meg ulike konkurranser. Nå har vi jo begynt med fotokonkurransen igjen, den var en suksess i fjor og vi har valgt å kjøre den igjen da vi har fått mange nye kollegaer. Det er en gylden måte å bli bedre kjent på, samt dele livet som skjer utenom skjermen!”

Bidra med bilder og stemmer (reaksjoner) i fotokonkurransen, kjære kollegaer! First for innlevering av bidrag er 21.august: dagen før sommerfesten. Vi har jo også en skrittellergruppe inne på appen Pacer. Last den ned på mobilen, legg inn gruppekode T42572894 og så er det bare å gå! Å se aktiviteten til hverandre gir inspirasjon til å få inn en liten tur hver dag og er gull både for fysisk og psykisk helse!

Bilde levert av Kjerstine (øverst til venstre). Gjør som vikingene: vær aktiv i hverdagen!

Giving Tuesday: Givergledens dag

Nå har oppvarmingen til Giving Tuesday (GT) begynt. For de som ikke vet hva Giving Tuesday går ut på så er det en slags motsats til kjøpefesten Black Friday. GT, eller givergledens dag, er den siste tirsdagen i november og alle oppfordres til å bidra til et veldedig formål denne dagen. Sammen med Fundraising Norge sitter Dialog i en gruppe som har som mål å spre ordet om Giving Tuesday og få med så mange firmaer, organisasjoner og privatpersoner som mulig på å gjøre givergledens dag i Norge like stor som Black Friday.

I tillegg til arbeidet vi gjør med å informere og få med andre på GT gjennomfører vi hver år takkesamtaler på vegne av en humanitær organisasjon som ellers ikke har råd til å leie inn tjenestene våre. Vi har tidligere ringt takkesamtaler for organisasjonen Leve og for Parkinsonsforbundet. Vi er nå i gang med å sette sammen en liste over organisasjoner det kan være interessant å ringe for på GT i år og i september inviterer vi til internt møte der vi stemmer over hvilken organisasjon som skal få takkesamtaler av oss i år.

I år, som i fjor, håper vi på at alle blir med på å foreta takkesamtaler. Vi inviterer til et spleiselag, der Dialog betaler en ringetime og der hver og en av oss donerer en ringetime i tillegg.

Det var alt for nå!

Det var alt fra meg i dag, alle sammen!

Jeg ønsker skygge til alle dere som jobber på (eller har ferie), i hetebølgene, solgløtt til de som befinner seg lenger nord (jeg hadde ikke blitt lei meg om vi fikk en smak av sør-Europa her i Helsingfors) og ellers en deilig sommer videre til alle sammen.

Mange varme hilsener så høres vi i neste nyhetsbrev

Fra Stine

Fotograf: Stine. Her i de finske skoger er det fritt for hetebølger så langt i sommer.